Fidan: Texas'tan Ankara'ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan “İttifak (NATO’yu kastediyor) çapında Texas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Fotoğraf: AA

Antalya’daki NATO Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısının açılışında selamlama konuşması yapan Fidan, özetle şöyle konuştu: “Transatlantik güvenliği açısından külfet paylaşımı gündemimizde Bu bağlamda sayın genel sekreterin (Mark Rutte) vizyonunu paylaşıyoruz. İttifak çapında Texas’tan Ankara’ya uzanan bir güvenlik ağı oluşturmamız gerekiyor.

‘Bir fırsat penceresi açıldı’

Avrupa’nın güvenlik mimarisini güçlendirmek üzere tedbirleri konuşacağız. Ukrayna’ya kalıcı ve adil barışın getirilmesi de gündemde. Türkiye, her zaman barışa ulaşabilmek için diplomatik yolu savunmuştur. Üç yıllık ızdırabın ardından bir fırsat penceresi açıldığını görüyoruz. İstanbul’da yürütülecek olan görüşmeler, umarım ki yeni bir sayfa açmamıza yol açacaktır.

Toplantıda sürece nasıl destek vereceğimizi konuşacağız. Avrupa-Atlantik güvenliğini 360 derecelik güvenlik yaklaşımıyla ele alacağız.“

Fidan ‘terörizmle mücadele’ içinse ‘dayanışma’ vurgusu yaptı: “Terörizm tüm müttefiklerin güvenliği için ciddi bir tehdit. Bu belaya karşı da dayanışmamızı somut adımlarla nasıl en iyi şekilde güçlendirebileceğimizi de tartışacağız.