Eski emniyet müdürü Cerrah 'lüks konutların efendisi' çıktı

 

Kamuoyunun Hrant Dink cinayetindeki ihmalleri nedeniyle yakındna tanıdığı eski İstanbul Emniyet Müdürü ve eski Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ’emlak zengini’ çıktı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın traşlanmasını istediği 16:9 kulelerindeki milyon dolarlık dairesi olduğu ortaya çıkan Cerrah’ın, İstanbul’un farklı yerlerinde iki lüks konutu daha olduğu öğrenildi.

celalettin cerrah

Hrant Dink cinayetinde ‘yardım ve yataklık‘ ve ‘cinayete iştirak’ yönünden soruşturulan kamu görevlileri arasında yer alan Cerrah’ın, İstanbul’da görev yaptığı dönemde biri Avrupa biri de Anadolu yakasında olmak üzere aldığı konutların toplam değeri 2 milyon avro.

Ucuza ve nakit parayla almış!

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre, Cerrah 2008’de Ataköy Konakları’ndaki daireyi aynı 16:9’da olduğu gibi peşin parayla satın aldı. Ataköy 2-5-6 mahalledeki bu dairenin tapudaki bedeli 1 milyon 366 lira görünmesine karşın emlak sitelerinde 245 metrekarelik bu dairelerin satış bedeli olarak 1 milyon 500 bin avro.

Celalettin Cerrah’ın bir diğer lüks konutu da Kiptaş’ın Çekmeköy’de inşa ettiği Yeşil Vadi Konakları’nda bulunuyor. 267 metrekarelik dairenin ilk satışa çıktığı tarihte satış fiyatı 572 bin dolardı. Şu andaki piyasa değeri ise 1 milyon 350 bin TL.

Tuncel sormuştu

Celalettin Cerrah’a ait TOKİ Halkalı Atakent Konakları’nda da bir dairesi olduğu HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel tarafından Meclis gündemine taşınmıştı.