Örtbas edilen 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ‘hedef’ isimlerinden eski AB bakanı Egemen Bağış, ‘Bakara-makara’ sözleriyle hatırlanan ses kaydında konuştuğu gazeteci Metehan Demir’i ‘FETÖ’cü ilan etti.

Bağış’ın, “Her Cuma bir ayet sallıyorum, Bakara makara” dediği duyulan ses kaydı, ‘tapeler dönemi’ olarak hatırlanan 2014 yılının ilk aylarına damga vurmuştu. Bağış, ses kaydının montaj olduğunu iddia etmiş, bunu da Londra’da ‘tescillettiği’ni öne sürmüş, ancak kanıt göstermemişti.
Sözcü’nün haberine göre Siirt Vakfı’nda konuşan Bağış, kaydın montaj olduğu iddiasını yinelerken Demir’e de ‘FETÖ’cü ilan etti.
‘En yakın arkadaşlarıydı’
Bağış, “Çok enteresandır, bahsi geçen gazetecinin bu kumpasın içinde olup olmadığını ben bilmiyorum ama kendisiyle geçmişten olan muhabbetimden biliyorum. Yurt dışına davet ettiğimde malum ‘FETÖ’cü gazetecilerin de ismini vererek onları da davet etmemi talep ederdi. En yakın arkadaşlarıydı. Seyahatlerde de Adem Yavuz Aslan (eski Bugün yazarı) ve Mustafa Ünal’la (eski Zaman yazarı) birlikte olmak istediğini hep vurgulardı” dedi.
Demir’in o dönem özür dilediğini belirten Bağış, “O ses kaydının çıkmasından sonra ‘Adım böyle bir şeyle anıldığı için özür diliyorum’ diye bir açıklama yaptı. Bu ‘FETÖ’cüler ‘O özür dilediğine göre kabul etti, Egemen bey kabul etmiyor’ dediler. Ben dava açtım” diye konuştu.
Bağış, Demir’in ses kaydından ve 17 Aralık 2013’ten önce, 16 Aralık tarihinde Hürriyet Ankara temsilciliği görevinden alındığını da hatırlatma gereği duydu.