Erzincan’daki Munzur Dağı’nda sürü halinde karlı arazide yiyecek arayan çengel boynuzlu dağ keçileri görüntülendi.
Kentte hayvancılık yapan ve dronla çektiği ilgi çekici görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşan Mert Yılmaz, karla kaplanan Munzur Dağı’nda sürü halinde yiyecek arayan dağ keçileri ile çengel boynuzlu dağ keçilerini dronla kayıt altına aldı.
Nesli tükenmekte olan ve koruma altında bulunan çengel boynuzlu dağ keçileri, yükseklerde yaşadığı için nadir görülebiliyor.
AA’ya konuşan Yılmaz, doğada gezerek yaban hayatını görüntülemeyi sevdiğini söyledi.
Arkadaşlarıyla piknik amacıyla Munzur Dağı’na gittiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
“Bu sefer gittiğimizde çok güzel bir sürüyle karşılaştık. Bayağı kalabalık dağ keçisi sürüsü vardı. Çok sayıda hayvanı görünce biz de şaşırdık. Dağdan tek sıra halinde geçiyorlardı. Yanımızda bulunan kamerayla kaydetmeye başladık. Biraz aşağı indiğimizdeyse bu sefer çengel boynuzlu dağ keçilerini gördük. Onları da dronla çektik, bizden kaçmadılar. Dronla yanlarına kadar gitme şansını bulduk. Daha önce uzaktan görüyorduk ama şimdi dron ve kamera sayesinde daha da yakından gördük ve kayıt altına aldık. Bu kadar kalabalık hayvanı bir arada doğada görmek muhteşem bir duyguydu.”