Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çobanlığın ‘peygamber mesleği’ olduğunu belirterek, “Çobanlığın felsefesini anlamayan, psikolojisini anlamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım” dedi.

Fotoğraf: Reuters
‘Ak Saray’ olarak da bilinen yeni cumhurbaşkanlığı sarayında ‘Milli Tarım Projesi’ toplantısında konuşan Erdoğan, “Milli tarım projesi gerçekten de her türlü takdiri ve desteği hak ediyor. Havza bazlı üretimi destekleme adıyla iki başlık altında hayata geçirilen bu projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.
‘Domates, biber fiyatından dolayı enflasyonda sıkıntı yaşayacağız’
Sebze fiyatlarının artmasından ‘yakınan’ Erdoğan, sebze çeşidinin azlığından dem vurdu: “Bu topraklar bu kadar verimli, bereketli olacak. Biz hala enflasyonda domates, biber bunların fiyatından dolayı enflasyonda sıkıntı yaşayacağız. Olmaz, bunu aşacağız. Ve bizim sebzede çeşitlerimizin çok artması lazım. 19 sebze çeşidi nedir ya? Bunu artıracağız.”
‘Ben de bir çobanım’
Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Peygamberlerin mesleği olan çiftçilik ve çobanlığı ülkemizde hak ettiği konuma getirmeliyiz. Çobanlık deyip hafife almayın. Çobanlığın felsefesini anlamayan, psikolojisini anlamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım.”