Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kendisine ‘FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi: “Göreceksin şimdi kim siyasi ayağı, hesabını vereceksin.”
Kılıçdaroğlu, grup toplantısında “FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmamak için OHAL’i sürdürüyorlar. Buradan ilk kez söylüyorum. FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum” demişti.
Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında 250 bin liralık tazminat davası açmıştı.
Erdoğan, partisinin Pendik kongresinde konuştu.
Kılıçdaroğlu’nu “Mustafa Kemal Atatürk sağ olsa seni bu partinin başında bir dakika tutmaz. Gazi Mustafa Kemal yerliydi, milliydi; sen yerli de değilsin milli de değilsin, gayri millisin” sözleriyle hedef alan Erdoğan, şöyle devam etti: “Göreceksin şimdi kim siyasi ayağı, göreceksin. Hesabını vereceksin. Ve yanında taşıdığın o Pensilvanya’dakinin uşaklarının hesabını da vereceksin. Ve onlarla nasıl bir profil oluşturduğunuzun da hesabını vereceksiniz. Odalarınızda ne tür oyunlar kurduğunuzun hesaplarını da vereceksiniz. Öyle laf ola beri gele yok. Yıllarca bu ülkeyi sahte korkularla, içi boş tehditlerle, devşirilmiş kadrolarla oyaladılar; vaktini ve enerjisini heba ettiler.”