Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen yeni ses kayıtlarına göre Erdoğan Kasım 2013’teki Fenerbahçe kongresinde Başkan Aziz Yıldırım’ı devirmeye çalışmış.
Daha öncekiler gibi yine ‘Başçalan’ grubu tarafından internete sızdırılan kayıtlarında, Erdoğan, hakkındaki şike suçlamalarının siyasi olduğunu her fırsatta dile getiren Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım’a karşı eski federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ı destekliyor ve Aydınlar’a iletmesi için oğlu Bilal’e taktik veriyor.
Konuşmayı nereden biliyor?
Başbakan ve oğlu arasında geçtiği öne sürülen iki görüşmede şunlar konuşluyor:
Erdoğan, Yıldırım’ın şike operasyonuyla ilgili olarak Aydınlar’a yönelttiği “Şenes Erzik ile başbakana bilgi vermek için gittiğinizde başbakan size ‘Fenerbahçe şike yaptı mı’ diye sorunca siz ne cevap verdiniz?” sorusundan duyduğu rahatsızlığı iletiyor.
Başbakan, Aydınlar’ın Yıldırım’dan konuşulanları nereden bildiğini soran bir açıklama talep etmesi gerektiğini, ayrıca seçim sürecinde Fenerbahçe’nin iki yıl men aldığını, ama ne federasyonun ne de UEFA’nın kulubü böyle bir cezaya tabi tutmadığını işlemesi gerektiğini söylüyor.
‘Borcu varken Fenerbahçe Bank’ı kuramaz’
Erdoğan, Aydınlar’ın, Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Bank kuracağı yönündeki açıklamalarına da 500 milyon dolarlık borcunu hatırlatarak karşı yanıt vermesi gerektiğini de belirtiyor.
Kayıtlarda Erdoğan, Yıldırım’ın ‘üçüncü yat limanı kuracağı’, ‘Kenan Evren Lisesi’ni yıkıp AVM, otel yapacağı’ gibi vaatlerinin öyle kolay işler olmadığı yönünde Aydınlar tarafından kullanılmasını da öneriyor.
Bir oy bile önemli
Kayıtlara göre başbakan, Aydınlar’ın Aziz Yıldırım’ın seçilmesine engel olamayacağını görüyor, ancak sürece dahil olmuş gibi görünmek istemiyor. Başbakanın, Yıldırım’ın listesinden yönetime girmek isteyen isimlere de müdahale ettiği anlaşılıyor.
Bilal Erdoğan’ın Aydınlar’ı açıktan destekleme önerisini doğru bulmayan başbakan, buna karşılık bir oyun bile önemli olduğunu belirterek, Bilal’in kongreye katılmasını istiyor.
Kayıtlara göre Erdoğan Aziz Yıldırım’ın, hem kendisinin hem de Fenerbahçe’nin ceza aldığı şike yasasını bizzat getirmesinin de aleyhinde kullanılmasını istiyor.
Yıldırım, Erdoğan’dan randevu istemiş
Kayıtlara göre başbakan ve oğlu arasında geçen ikinci görüşmede ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun damadı Ahmet Özokur’un Aziz Yıldırım’ın listesinden seçime girmesi konuşuluyor. Bilal Erdoğan, Özokur için hakaretamiz sözler söylerken Erdoğan umursamaz bir tavırda. Ancak, başbakanın Ahmet Davutoğlu’nu damadının Yıldırım’ın listesinde yer almasının doğru olmayacağı konusunda uyardığı anlaşılıyor.
Kayıtlarda başbakan, Aziz Yıldırım cezaevinden çıktıktan sonra kendisinden birçok kez randevu istediğini, ancak vermediğini de belirtiyor.