Erdoğan hükmünde ısrarcı, gözler Yargıtay'da: PKK, DAEŞ ve DHKP-C yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara katliamına ilişkin yaptığı ‘kokteyl terör örgütü’ benzetmesini bir adım ileri taşıyan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu yaklaşımını gelenekselleşen muhtarlar buluşmasında da sürdürdü.

Erdoğan, “Bizim için PKK, DAEŞ, DHKP-C farklı değil. Garın önündeki eylemi de bunlar ortak yapmıştır bunu böyle biliniz” dedi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

 

Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış

‘Ak Saray’ olarak bilinen yeni cumhurbaşkanlığı sarayındaki toplantıda muhatarlara hitap eden Erdoğan, askeri operasyonların 1 Kasım seçimlerinden sonra da süreceği mesajını verdi.

20151023 DikenDiyarbakır’da iki polis memurunun yaşamını yitirdiği IŞİD operasyonuna dikkat çeken Erdoğan şöyle devam etti: “Bizim için PKK, DAEŞ, DHKP-C farklı değil. Garın önündeki eylemi de bunlar ortak yapmıştır bunu böyle biliniz. Fakat terör örgütünü arkasına alan siyasi partinin daha ilk anda katil devlet demesini anlıyorsunuz değil mi? Katil devlet yaptı saray yaptı diyor. Faturayı buraya kesmeye çalışıyor. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış bunlar yavuz hırsız.”

Gezi eylemleri sürecinde bayrak yakıldığını öne süren Cumhurbaşkanı, “Bizim bayrağımızı yakan sizsiniz. Kalktınız kendi vatanımızı inşa edeceğiz dediniz. Bunların hepsinin belgesi var. Kime yutturuyorsunuz siz? Terör örgütünün faaliyetlerini sıfıra indirdiğimizde sorun bitmiş olacaktır.” diye yazdı.