Erdoğan'dan 'belaltı' şiir okuyan Alman komedyen için bir suç duyurusu daha

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, okuduğu ‘belaltı’ şiir nedeniyle suç duyurusunda bulunduğu Alman sunucu Jan Böhmermann hakkında söz konusu şiiri ‘bir daha okumaması’ için yeni bir suç duyurusunda daha bulunacağı bildirildi.

bohmermann

Jan Böhmermann adlı komedyenin televizyon programında Erdoğan’a ithafen okuduğu ‘belaltı’ şiir Türkiye’yle Almanya arasında diplomatik krize neden olmuştu. Hem hükümet hem de Erdoğan komedyenin ‘hakaret edildiği’ gerekçesiyle cezalandırılmasını istemişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Alman komedyene soruşturma açılmasını onaylamıştı.

DHA’nın aktardığına göre Bild gazetesi, Erdoğan adına ilk şikayeti yapan avukat Michael Hubertus von Sprenger’in bir suç duyurusunda daha bulunacak.

“Erdoğan Böhmermann’ı susturmak istiyor” diye yazan gazete, Böhmermann’ın söz konusu şiiri bir daha okumayacağına dair taahhütte bulunmadığı için, avukat von Sprenger’in mahkemeye gitmekten başka yol kalmadığını söylediğini aktardı.

Davanın ‘ihtiyati tedbir kararı’ almak amacıyla nisan ayı sonuna kadar açılacağını aktaran gazete, davanın hangi kentte açılacağı konusunda avukatın henüz kesin karar vermediğini kaydetti.

Söz konusu yayın Almanya genelinde izlendiği için davanın da Almanya’nın herhangi bir kentinde açılabileceği belirtiliyor.

Merkel Erdoğan’ı kırmadı: Alman komedyene soruşturma açılmasına onay

Erdoğan’ın avukatı Alman sunucuya ceza kesmeye kararlı: Sonuna kadar gideceğiz

Erdoğan’ın suç duyurusunda bulunduğu Böhmermann’a Almanya’da destek var

Merkel’den Erdoğan’a: Almanya’da temel özgürlükler var

Erdoğan, hakkında belaltı şiir okuyan sunucunun peşini bırakmıyor

A Haber, Alman ZDF kanalından Erdoğan’ın intikamını aldı!

ZDF’in belaltı Erdoğan şiirine soruşturma açılabilir

ZDF’in belaltı Erdoğan şiirine inceleme başlatıldı: Uzmanlara göre hapis ihtimali zayıf

Almanya mizahta Erdoğan’ı çok sevdi: Bana da dava aç, beni de meşhur et!

Çünkü burası Almanya, Türkiye değil

Alman devlet televizyonundan Erdoğan’a şarkı: Gazeteci varsa inan, tutuklatır Erdoğan

Erdoğan’ı ti’ye alan şarkı nedeniyle Alman büyükelçi bakanlığa çağrıldı

AP başkanı, Almanya’yla ‘klip krizi’nde sert çıktı: Sevgili Erdoğan, biraz ileri gittin

Alman mizahçılar ‘havlu attı’: En büyük komedyen Erdoğan

Almanya Erdoğan’ı ti’ye alan klibe sahip çıktı: Basın özgürlüğü müzakere edilemez

Erdoğan Almanya’da ‘Ayın Elemanı’ seçildi!

Alman devlet televizyonundan Erdoğan’a klip: Gazeteci varsa inan, tutuklatır Erdoğan