Aralarında Türkiye, Almanya, İspanya, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerin de olduğu hükümetlere istihbarat sağlayan İtalya merkezli ‘Hacking Team’in verileri, kimliği belirsiz hackerlar tarafından ele geçirildi.
csoonline’da yer alan habere göre, 400 gb’ın üzerinde veri içeren torrent dosyası paylaşan hackerlar şirketin resmi Twitter hesabını da hackledi.
Türkiye’den Emniyet Genel Müdürlüğü’nün istihbarat bilgisi aldığı şirketin hacklenen dosyalarının içinde takip edilenlere ait kişisel bilgiler, elektronik posta yazışmaları ve kaynak kodları bulunuyor.
Paylaşılan belgelerde, Umman, Güney Kore, BAE, Kazakistan, Moğolistan, Lübnan, Almanya, Suudi Arabistan, Meksika, Brezilya, Singapur, Mısır ve Vietnam’ın şirkete yaptığı fatura dökümü 4 milyon 324 bin 350 euro olarak gözüküyor.
Hacking Team şirketi çalışanı Christian Pozzi, Twitter hesabından ilk önce “Durumu fark ettik. Bunu yapanlar tutuklanacaklarını bilmeli. Polisle bağlantıya geçtik” diyen bir mesaj paylaşırken, daha sonra, “Gördüğünüz her şeye inanmayın. Bize saldıranlar ortalığa iftiralar saçıyor. Paylaşılan torrent dosyası virüs içeriyor” diye yazdı.
Bu mesajların ardından Pozzi’nin hesabından hacklendiğini belirten bir mesaj yayınlanırken, bir süre sonra hesap erişime kapandı.