Gözaltına alınanlara ‘kötü muamele’ paylaşımları hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) açıklamasında “Bu aşağılık bir yalandır” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalarda gözaltına alınan 106 kişiden 51’i tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Murat Çalık da var.
Protesto gösterilerinde Türkiye genelinde 1418 kişi (resmi rakam) gözaltına alındı.
İstanbul Barosu’na göre İstanbul’daysa 21 ile 24 Mart arası 447 kişi gözaltına alındı. Bunların 20’si çocuktu. Üç günde 177’si tutuklandı.
Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, X hesabından şöyle yazmıştı:
“Çok üzülerek duyuyorum ki; gözaltına alınan pırlanta gibi genç evlatlarımıza adına polis diyemeyeceğim bir grup kendini bilmez kötü muamele yapıyormuş. Bunlara polis diyemem çünkü benim şerefli polisim milletin gencecik evlatlarına bu zulmü yapmaz.”
EGM’nin açıklamasındaysa ‘kötü muamele‘nin ‘iftira’ olduğu belirtilerek bu türden paylaşımları yayanlarla ilgili yasal işlem başlatıldığı söylendi:
“Türk Polis Teşkilatı, yasadışı eylemlere karşı görevini büyük bir özveri, sabır ve sağduyuyla yerine getirmektedir. Aynı şekilde gösteri ve eylemlerde gözaltına alınan şahıslarla ilgili olarak da yasal mevzuat çerçevesinde işlemler titizlik ve hassasiyetle yürütülmektedir.
Bazı sosyal medya hesaplarından kasıtlı olarak gözaltına alınanlarla ilgili ‘kötü muamele’ yapıldığı paylaşımları yapılmaktadır. Bu aşağılık bir yalandır. Polisimize yapılan bu iftirayı atan ve yayanlarla ilgili olarak yasal işlemler başlatılmıştır.”