Elon Musk'ın hedefi 10 yıldan kısa bir sürede Ay'da şehir kurmak

Otomobil üreticisi Tesla ve sosyal medya platformu X gibi markaların yanında uzay şirketi SpaceX’in de sahibi Elon Musk, hem Ay’a hem de Mars’a yerleşim kurmak niyetinde.

Elon Musk. Fotoğraf: AA

X’ten paylaşımında şirketinin Ay ve Mars’a şehir kurma planlarından bahseden ABD’li milyarder, Ay için bunun 10 yıldan kısa sürede başarılabileceğini, Mars içinse 20 yıldan fazla süre gerektiğini belirtti.

Musk, Mars’a yolculuğun ancak 26 ayda bir yapılabildiğini, buna karşılık Ay’a her 10 günde bir fırlatmanın mümkün olduğunu ve iki günde ulaşılabildiğini belirtti.

Paylaşımında “Bu sayede Ay’da bir şehir kurma süreci, Mars’a kıyasla çok daha hızlı ilerleyebilir” diye yazdı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal’da Musk’ın SpaceX yatırımcılarına önceliğin 2027’de insansız uçuşla Ay’a gitmek olacağını, Mars projesinin ertelendiğini söylediğine dair bir haber yayınlanmıştı.

Musk, paylaşımında “SpaceX, Mars’ta bir şehir kurma hedefinden de vazgeçmiş değil” dedi.

Şirketin bu projeye beş ila yedi yıl içinde başlayacağını, ancak önceliğin Ay olduğunu belirtti.

Elon Musk serveti 800 milyar doları aşan ilk kişi

Paris’teki X ofisine baskın: Musk’a göre ‘siyasi saldırı’

Elon Musk Avrupalı siyasilere hakareti sürdürüyor