İstanbul’da polisin DHKP-C’ye yönelik operasyonları sırasında sırtından vurulan 25 yaşındaki Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, polislerin kızını nasıl vurduğunu anlattı.
İstanbul’da polisin dün DHKP-C’ye yönelik 16 adrese düzenlenen şafak operasyonunda 25 yaşındaki Dilek Doğan evinde vurularak ağır yaralanmıştı. Doğan’ın hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.
‘Kızım canlı bomba değil’
DHA’nın haberine göre aile ‘çatışma‘ iddialarına karşı çıkıyor. Anne Aysel Doğan, “Polisler eve ayakkabı ile girdi. Kızım da ‘galoş giyin, sonra girin’ deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Sonra hastaneye getirdik kızımı. Benim kızım canlı bomba değil. Canlı bomba olsa evde mi yatar, neden vurdular?” dedi.
‘Kesinlikle çatışma olmadı’
Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan da şunları söyledi: “Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise ‘galoş giyin’ dedik. Onlar da ‘giymeyiz’ dediler. Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular. Kızımı öldü zannettim. Polisler panikleyip dışarı kaçmaya başladılar. Evde kesinlikle bir çatışma olmadı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Benim beş tane çocuğum var. Dilek benim tek kızım. Umarım sağlığına kavuşur.”
Canlı bomba aranıyordu
Polis, Dilek Doğan’ın vurulmasıyla ilgili açıklama yapmadı, ancak operasyonun Amerikan Başkonsolosluğu’na saldırıdaki ikinci kadını bulmaya yönelik olduğu öğrenildi. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Günay Dağ, polisin başka evleri de basarak kadın canlı bomba aradığını, Dilek Doğan’ın canlı bomba olmadığını söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de, Dilek Doğan’ın, kurşunun yakın mesafeden kaburganın hemen altından girip kürek kemiğinden çıkması nedeniyle ağır yaralandığını söyledi. Şeker, “O silahlar önüne gelene sıkılmamalı” dedi.
Şafak operasyonunda vurulan Dilek Doğan’ın ağabeyi: Polis hedef alıp ateş etti