Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Genel Başkanı Salih Müslim barış görüşmeleri için davet gelmemesi üzerine İsviçre’nin Cenevre kentinden ayrıldı. Bir PYD yetkilisi, “Ateşkes kararı bile olsa Cenevre’den çıkacak hiçbir karara uymayacağız” dedi.

Fotoğraf: DHA
Dün başlaması öngörülen ancak katılımcı krizi nedeniyle bugüne ertelenen Cenevre 3 toplantısı öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD’nin davet edilmesinin ‘kırmızı çizgi’ olduğunu belirtmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “PYD katılırsa görüşmeleri boykot ederiz” demişti. Türkiye’nin baskılarından sonra BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, PYD’nin davet edilmediğini belirtmişti.
Bugüne dek Cenevre’de kendilerinin davet edilmesi umuduyla bekleyen Müslim ve Demokratik Suriye Konseyi Eş Başkanı İlham Ahmed heyetleriyle birlikte şehirden ayrılma kararı aldı.
Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir PYD yetkilisi, “Davet gelmediği için şehirden ayrıldık. Ateşkes kararı bile olsa Cenevre’den çıkacak hiçbir karara uymayacağız” dedi.
Rusya’nın hala umudu var: PYD Cenevre’ye şimdilik davet edilmedi
PYD’den rest: Cenevre’de biz olmadan alınacak hiçbir karara uymayacağız
Rusya’dan ‘kırmızı’ kart: Boykot tehdidi anlamsız, Türkiye zaten Cenevre’ye gelmiyor
Fransız bakan: PYD Cenevre’ye davet edilmedi
Davutoğlu’nun ‘kırmızı çizgi’si yeşil oldu: PYD lideri Müslim, Cenevre yolunda
Ankara ‘inanamadı’: PYD davet edilmişse Cenevre görüşmelerini boykot edeceğiz
Demirtaş: Aklı başında bir devlet PYD’nin Cenevre’de olması için çaba sarf eder