İstanbul’da ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla okullarından gözaltına alınan iki lise öğrencisi serbest bırakıldı.

Halk TV’ye konuşan avukat Fulya Dağlı’nın aktardığına göre polis, çocukları önce evlerine giderek gözaltına almaya çalıştı. Dağlı, “Ancak okulda oldukları için aileleri bu yönde bilgi veriyor ve okullarından gözaltına alınıyolar. İdare de gözaltı konusunda yardımcı oluyor” dedi.
Avukat, gözaltı gerekçesininse öğrencilerin bu yılki Feminist Gece Yürüyüşü’nde attığı ‘Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor’, ‘Zıpla, zıpla, zıplamayan Tayyip’tir’ sloganları olduğunu söyledi.
E.G. ve B.D. savcılıktaki ifadeleri sonrası serbest bırakıldı.
Sözcü’den Fırat Fıstık’a konuşan öğrencilerden E.G. şöyle konuştu: “Savcı kararı olmadan telefonlarımıza el konuldu. 8 Mart eyleminin üzerinden iki ay geçti. Kadınlarla ilgili sloganlar atmıştım. Bu suçlama bir iftira. Sonuçta ben yolsuzluk yapmadım, hırsızlık yapmadım. Keşke o insanlara bunu yapsalar. Reşit olmadan, okulumdan bu şekilde alınmak üzücü.”
B.D. ise şunları söyledi: “‘Ne için çağırdınız’ dedim, ‘İfadenizi verirken öğrenirsiniz’ dediler. Yani ben savcılığa gelene kadar suçlamayı bile bilmiyordum. İfademi verdim. Suçlamalar çok saçma. Öyle bir şey söylemiş olsam bile kimse için hakaret teşkil etmiyor. Özellikle siyasetçilerin böyle şeyleri kaldıracak düzeyde olması gerektiğini düşünüyorum..”