'Çocuklar ölmesin' diyen her öğretmen fişlenecek: MEB, genelgeyle bilgi istedi

 

Beyaz Show’a bağlanıp “Çocuklar ölmesin” diyen Ayşe Öğretmen hakkında soruşturma başlatılmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), bölgedeki çatışmaları protesto eden öğretmenler hakkında bilgi ve belge toplamaya başladığı belirtildi.

11 yaşındaki Mehmet Mete, Cizre'de evlerine tank topu isabet etmesi üzerine hayatını kaybetmişti. Fotoğraf: Twitter
11 yaşındaki Mehmet Mete, Cizre’de evlerine tank topu isabet etmesi üzerine hayatını kaybetmişti. Fotoğraf: Twitter

Geçen cumartesi gecesi Diyarbakır’dan Beyaz Show’a bağlanan ‘Ayşe öğretmen‘, “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” demişti.

İktidara yakın medyanın hedef göstermesi üzerine hem ‘Ayşe öğretmen‘, hem de Beyazıt Öztürk hakkında ‘terör soruşturması‘ başlatılmıştı.

Bilgiler İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşine

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, MEB’in hazırladığı genelgede “Güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini de bahane ederek boykot kararı almaları eğitim alma hakkının engellenmesi durumunu ortaya çıkarmaktadır” denildi ve gerekli bilgi ve belgelerin iletilmesi istendi.

Temin edilecek bilgi ve belgelerin, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşi Atıf Ala’nın başında olduğu Teftiş Kurulu Başkanlığı’na ulaştırılması istendi.

Genelgenin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 6 Ocak’ta “Üniversiteler, okullar, hastaneler başta olmak üzere, kamu kurumları içinde görev yapanlardan terör örgütünün yanında yer alanların süratle ayıklanmasına ihtiyaç vardır” ifadelerini içeren talimatından sonra hazırlandığı belirtildi.

‘Çocuklar ölmesin’ diyen ‘Ayşe öğretmen’in avukatı: Büyük korku yaşıyor

‘Çocuklar ölmesin’ diyen öğretmene ‘terör örgütü propagandası’ soruşturması

Bakanlıktan açıklama geldi: Beyaz Show’a bağlanan kişi öğretmen değil

Kanal D, Beyaz Show’da yaşananlar için ‘provokasyon’ dedi: Devletin yanındayız

Beyaz Show’da ‘Çocuklar ölüyor’ diyen öğretmene ulaşılamıyor

Sabah ‘PKK propagandası’ diye RTÜK’ü ‘Beyaz Show’ için göreve çağırdı