• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Çipras reform sözü verdi: Amacımız avro bölgesinden değil krizden çıkmak

08/07/2015 18:20

 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkenin borç krizinin çözülmesi için ayrıntılı, somut öneriler hazırladıklarını ve amaçlarının avrodan çıkmak değil krizden çıkmak olduğunu söyledi.

Fotoğraflar: Reuters

Fotoğraflar: Reuters


 

Kendisi gibi solcular ve aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) karşıtı aşırı sağcıların alkışlarıyla Fransa’nın Strazburg kentindeki Avrupa Parlamentosu salonuna gelen Çipras, konuşmasında ülkesini avro bölgesinde tutmak için gereken reformları gerçekleştirme sözü verdi.

Çipras, yıllardır süregelen kötü yönetimi sonlandırma ve kemer sıkmanın uygulandığı beş yıl boyunca artan eşitsizliği tersine çevirmeye kararlı olduklarını vurgularken, “Birçok Avrupa ülkesinde kemer sıkma programları uygulandı. Ama hiçbir yerde bu programlar Yunanistan’daki gibi katı ve bu denli uzun süreli olmadı” diye konuştu.

AP üyeleri, Yunanistan'da hafta sonu gerçekleştirilen referanduma gönderme yaparak Yunanca 'Hayır' anlamına gelen 'Oxi' dövizleri koydu.

AP üyeleri, Yunanistan’da hafta sonu gerçekleştirilen referanduma gönderme yaparak Yunanca ‘Hayır’ anlamına gelen ‘Oxi’ dövizleri koydu.

 

Hafta sonu düzenlenen referandumda Avrupa’nın yeni kemer sıkma politikalarına da yüzde 60’lık bir oranla ‘Hayır‘ diyen Yunan halkının lideri, “Şunu söylemek abartı olmayacaktır ki ülkem son beş yıldır bir kemer sıkma laboratuarına döndü. Ama bu deney, hepimiz kabul etmeliyiz ki başarılı olmadı” ifadelerini kullandı.

Brüksel, Pazar gününe kadar mühlet verdi

Brüksel, borç krizinin çözülmesi için Atina’ya pazar gününe kadar süre tanımıştı. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, dün Brüksel’de düzenlenen olağanüstü toplantıda pazar gününün ‘verilen son mühlet‘ olduğunu açıklamış ve bunun Avrupa Birliği tarihinde yaşanan en kritik dönem olduğunu söylemişti.

AB Komisyonu Başkanı  Jean-Claude Juncker

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ilk kez Yunanistan’ın avro bölgesinden çıkma ihtimaline yönelik bir planları olduğunu açıkladı.

 

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de, ‘kendisi bunu tercih etmese de, Yunanistan’ın avro bölgesinden çıkması olasılığını göz önüne alan bir acil plan hazırlandığını‘ dile getirdi.

Atina’nın yarına dek yeni önerilerini masaya getirmesi isteniyor. Pazar günü de AB üyesi 28 ülkenin tümünün liderleri bir araya gelecek.

Yunanistan’da bankaların kapalı kalma süresi uzatıldı

A vendor gives a five Euro bank note back to a customer at the central market in Athens, Greece, July 8, 2015. Euro zone members have given Greece until the end of the week to come up with a proposal for sweeping reforms in return for loans that will keep the country from crashing out of Europe's currency bloc and into economic ruin. REUTERS/Christian Hartmann

Reuters’ın Yunanistan hükümetinden bir kaynağa dayandırdığı habere göre sekiz gündür çalışmayan bankalar bir süre daha kapalı kalacak. “Bankaların kapalı kalma süresi uzatılacak” diyen yetkili daha fazla detay vermedi.

Yunanistan’da günlük para çekme limiti 60 avroyla sınırlanırken, bankalar sistemlerinde kalan parayı kullanarak ATM’lerini dolu tutmakta zorluklar yaşıyorlar.

Kategori:Dünya

SON HABERLER

Yedi üniversiteye rektör ataması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yedi üniversiteye rektör atadı.

ABD'de 11 mahkum hapishaneden kaçtı

ABD’nin Louisiana eyaletinin New Orleans şehrindeki bir hapishaneden 11 mahkum kaçtı.

Ara Güler'in hayatı film oluyor

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in hayatı film oluyor.

Sagopa Kajmer ve Ferhat Göçer AKP gençlik kolları etkinliğinde Erdoğan'la buluştu

Rapçi Sagopa Kajmer ve şarkıcı Ferhat Göçer, Cumhurbaşkanı Tayyip Rapçi Sagopa Kajmer ve şarkıcı Ferhat Göçer, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ‘Gençfest’ etkinliğinde bir araya geldi. ‘Gençfest’ etkinliğinde bir araya geldi.

İmamoğlu: 15 yılda imardan birilerine sağladığınız rant 85 milyar dolar

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un önceki yönetimlerine rakam vererek yüklendi: “Sadece 15 yılda 130 projede kamu alanlarından ve imar hareketliliğinden birilerine sağladığınız rant tam 85 milyar dolar”

Metro çalışanlarının greve gittiği Londra'da 'hayat durdu'
Kraliçe Nefertiti'nin 'çirkin' büstü, Mısırlıları ayağa kaldırdı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 754 gündür hapiste

YAZARLAR

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Akif Beki: Özgür Özel'e saldırı ne oldu?

Nuray Sancar: Yerel yönetimlerde seçilmişler ile atanmışlar arasındaki yetki dağılımının atanmışlar lehine düzenlenmesi öngörülüyor

Sultan Uçar: Gençliği, ters kelepçelerle tutuklanırken hukuk fakültelerindeki hocaları neden derin bir sessizliğe gömüldü

Burcu Aydın: Faiz giderlerinde rekor artış

Hakan Okçal: Putin katılsaydı, Trump da İstanbul'a gelir, belki de hızla sonuç alınabilirdi

Esfender Korkmaz: İhtiyaç nedeniyle veya uzun dönemli elde tutmak amacıyla konut almak uygun

Nevşin Mengü: Bu ülkenin seküler demokratları Kürt düşmanı falan değil, manyak nekrofil de değiller

Cem Küçük: Türkiye'de aşırı göçmen var diyenler, gelip Frankfurt'u görsünler

Zülal Kalkandelen: AKP'nin 400'e ulaşana kadar her yolu deneyeceği kesin

Figen Çalıkuşu: Devletle millet de ancak hukuk zemininde barışır

Deniz Kilislioğlu: Rusya ve Ukrayna perşembe bir araya gelemedi ama İstanbul baş döndürücü bir muammaya şahit oldu

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×