Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde okuyan bazı öğrencilerin velileri, okulda düzenlemek istediği sucuk partisine katılmak istemeyen öğrencilere hakaret edip tehdit ettiği iddiasıyla okul müdürü Necati Yener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘proje okul’ olarak seçilmelerinin ardından atanan yeni müdürle birlikte okulun gelenekselleşen festivallerinin gerekçesiz bitirildiğini, öğrencilerin fişlendiğini ve okulda ‘irticai faaliyetler’in başladığını kaydetmişti.
Bakanlık tarafından ‘proje okul’ kapsamına alınan Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde ‘norm fazlası’ ilan edilerek 23 öğretmen ‘sürgün edilmişti.’
‘Haysiyetsizler, soytarılar’
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 20 öğrenci velisi hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa verdi.
Öğrenci velisi Ülkü Sarıcan, “Okulumuzda bugün bizi endişelendiren bir olay yaşandı. 11’inci sınıfa giren müdür Necati Yener, daha önce de yaşadığımız gibi çocuklarımızı hem tehdit ediyor hem de hakaret ediyor. Sebebi de okul müdürü cuma günü sucuk partisi yapmak istiyor. Bazı çocukların diğer öğrencileri sucuk partisine katılmaması yönünde ikna ederek örgütlediğini iddia ediyor. Çocuklara ‘haysiyetsizler, soytarılar’ gibi laflarla hakaret ediyor ve ‘Bunun cezasını çekeceksiniz’ diyerek tehditte bulunuyor” diye konuştu.
Öğrencilerin disiplin soruşturmalarıyla tehdit edildiğini söyleyen veli Sarıcan, “Okulda huzur kalmadı. Mevzu okulda eğitim değil neredeyse. Sürekli bir huzursuzluk ortamı var. Bununla ilgili bakanlığın okulda yürüttüğü bir soruşturma var. Biz de bugün buraya okul müdürü hakkında savcılığa dilekçe vermek üzere geldik” dedi.
‘Siz diğer sınıfları organize ediyorsunuz’

Öğrenci velisi Recep Tunaoğlu da okul müdürü Necati Yener’in sınıfa giderek öğrencilerin cep telefonlarını topladığını, ardından da “Bundan önce öğretmenlerinize bir sürü saygısızlık yaptınız. Bundan sonra hiçbir şekilde bu saygısızlıklarınızı müsamaha etmeyeceğim” dediğini ileri sürdü.
Okulda cuma günü için 10 gün öncesinden bir sucuk partisi tertip edildiğini belirten veli Tunaoğlu şöyle devam etti: “Benim kızım vejetaryen olduğu için gitmeyecek. Öğrencilere, ‘Siz diğer sınıfları organize ediyorsunuz. Bu sınıfları organize ettiğiniz için hepiniz suçlusunuz’ diyor. Disipline vereceğini bildirerek, ‘Haysiyetsizler, şerefsizler, soytarılar’ demiş. Bunların hepsini aynen söylemiş.”
Tunaoğlu, CİMER’e ve BİMER’e de başvurduklarını ancak henüz bir cevap alamadıklarını söyledi.
Veliler, savcılığa giderek okul müdürü Necati Yener hakkında ‘tehdit ve hakaret’ suçlamasıyla şikayette bulundu.