Cambridge Üniversitesi 'çikolata doktoru' arıyor

 

İngiltere’nin en prestijli okullarından Cambridge Üniversitesi’nde açılan bir doktora programında, ‘çikolata doktorları’ yetiştirilecek.

‘Çikolata’ araştırmaları üzerine açılan doktora programı, tam burslu şekilde 3,5 yıl sürecek ve ısıya dayanıklı çikolata geliştirmeyi amaçlayacak.

Deneysel araştırmalar yapılacak

20140317 cikolata1

Kimya Mühendisliği ve Bioteknoloji Bölümü’nün açtığı programda araştırmacıların çikolatanın katı halde ve sıcak havada da tüketilebilecek kalitede kalması üzerine çalışması bekleniyor.

Uygulamalı sürdürülecek programın sponsoru olan sektörden bir şirket, gerekli araştırmaların yapılması için teknolojik altyapı sunacak.

20140317 cikolata

15 Ocak’ta başlaması beklenen doktora programına başvuracak adaylardan şu şartlar bekleniyor:

*Deneysel araştırma tecrübesine sahip olunmalı

*Fizik, kimya, malzeme bilimi ya da mühendisliği gibi ilgili bir alanda en az dört yıllık üniversite mezunu olmak

*Mezuniyet derecesinin 2:1 (İngiliz puanlama sistemi, 100 üzerinden 70-79’a denk geliyor) üstü olması.

*Cambridge Üniversitesi’nin genel giriş koşullarını sağlıyor olmak

Adayların Avrupa Birliği vatandaşı olmaları beklenen programa 29 Ağustos tarihine kadar başvuru yapılabilecek.