MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4 Mayıs’ta cumhurbaşkanı adayını duyuracak CHP’nin ‘sabrı taşırdığını’ söyledi.

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun adaylığının ‘hayırlı olmasını’ dileyen Bahçeli, Karamollaoğlu’nu ‘son yılların en popüler siyasetçisi’ diye niteleyip ekledi: “Bakalım bundan sonra ne kadar tekrarlanacak.”
‘Sabrı taşırdı’
Bahçeli’nin gündeminde CHP de vardı.
MHP lideri, adayını henüz açıklamayan CHP için, “Sabrı taşırdı. Millet merak ediyor. Bir gün CHP önünde halk toplanacak. ‘Artık açıkla şu adayı’ diyecekler” dedi.
Seçim güvenliği
Behçeli, seçim güvenliğine ilişkin şunları söyledi: “Bütün siyasi partilere bu manada sorumluluklar düşer. YSK bu manada görevlidir. Hal böyle olunca emniyet güçleriyle, partilerin temsilcileriyle seçim güvenliği sağlanmış olur. Ama esas seçmene düşer bu. Seçmen çok sabırlı, hileye tevessül etmeden demokratik hakkı olan oyunu kullanma hakkına kavuşursa seçim güvenli demektir.”