Bağımsız Maden İş, Özşen Madencilik’te direnen işçilerin 27 günlük mücadelesinin kazanımla sonuçlandığını duyurdu.

Edirne’de Özşen Madencilik’te haklarını alamadıkları gerekçesiyle direnen işçiler, 12 Haziran’da yer altında açlık grevine başlamıştı.
Kiremitçiler Grubu’na ait madendeki bazı işçiler, ücret, mesai alacakları ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle 27 gündür eylemdeydi.
14 Haziran’da da eylemde olan madenciler ve ailelerine ateş açılmış, olayda kimse yaralanmamıştı.
Bağımsız Maden İş X’ten şu açıklamaayı yaptı:
“Üç gündür açlık grevinde olan arkadaşlarımız yeraltından çıktılar. Tek bir madenciyi geride bırakmayacağız dedik. Bırakmadık! Hakkımızı patronlara yedirmeyeceğiz dedik. Yedirmedik! Copla, gözaltıyla, tehditle, kurşunla bizi yıldırmaya çalıştılar. Ailelerimizle birlikte direndik. Vazgeçmedik! 1200 metre yer altında da, yer üstünde de direndik. Zafer direnen madencinindir! Zafer bizimdir!”