Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan yedi şüpheli tutuklandı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında ‘M7’ koduyla gizli tanık yapıldıktan sonra serbest bırakılan ve yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesinin istendiğini iddia etmişti.
İktidara yakın gazeteciler de durumu ‘darbe’ olarak yorumlamıştı.
Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti’ndeki görevli üç üst düzey görevli açığa alınmıştı. Daha sonra bu müdürlerin de aralarında bulunduğu sekiz kişi gözaltına alınmıştı.
Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
AA’nın haberine göre sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi’ne getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.
Tutuklama talebiyle Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheliler tutuklandı.
Soruşturmada gözaltına alınan bir şüphelinin emniyetteki işlemleriyse sürüyor.