Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan askeri düzenin sil baştan değişeceğini ortaya koyan açıklamalarda bulundu.
‘Askeri okullar kapatılacak’
“Bugün yeni bir hazırlık yaptık. Bugün yarın o da Resmi Gazete’de yayımlanır. Askeri okullar kapatılacak. Tüm okullarda liseler, mesleki okullar, buralardan rahatlıkla harp okullarına giriş yapacak. Harp okullarının üzerinde bir çatı olacak. Milli Savunma Üniversitesi kurulacak. Bunun altında, kara, deniz, hava harp okulu olacak. Orada kurmay, kıdem gidecek. Burada okuyanların hepsi lisans. Lisansüstü kurmaylık yerine geçmiş olacak. Harp akademilerinin yerine lisansüstü eğitimi getiriyoruz. Mesleki noktada kadrolara ihtiyaç var. Astsubay meslek yüksekokulları gibi. Jandarma akademisi kurulacak.
Hastaneler sağlık, tersaneler savunma bakanlığına
Bir diğer adım, bütün askeri hastaneler sağlık bakanlığına bağlanacak.
Tersaneler aynı şekilde milli savunma bakanlığına bağlanacak. Asker kendi işini yapsın. Özel sektörde çok daha başarılı bir şekilde yürütme şansına sahip olduğumuz gibi milli savunma bakanlığı bunu yapar.
MİT ve genelkurmay cumhurbaşkanına
Küçük anayasa paketi eğer gerçekleştirilebilirse, genelkurmay başkanı, MİT, bunlar da cumhurbaşkanına bağlanacak. Böyle bir adımı atacağız.”