Antalya Büyükşehir Belediyesi odaklı soruşturmada ALDAŞ Altyapı Yönetim ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. üzerinden usulsüz işlem yapıldığı iddiasıyla 14 kişi gözaltına alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi odaklı ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ soruşturması sürüyor.
Son olarak Aralık 2025’te tutuklu belediye başkanı Muhittin Böcek’in gelini Zuhal Böcek, galerici H.T.A. ve S.E. cezaevinde ek ifade vermişti. Hakimlik üç kişinin de adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.
Bugün (14 Ocak) belediyeye bağlı ALDAŞ üzerinden usulsüz harcamalarla yaklaşık 399 milyon 507 bin lira kamu zararına yol açıldığı iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.
Muhittin Böcek dahil 22 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken şüphelilerden dördünün ifadelerinin alınması amacıyla davet edildiği, ikisinin yurt dışında olduğu ve birinin de yeni ameliyat olması nedeniyle gözaltı işlemi yapılmadığı bildirildi.
Soruşturmada tutuklanan isimler
Antalya başsavcılığının başlattığı ‘yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ soruşturmasında tutuklanan isimler şöyleydi:
- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek
- Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Temuçin
- Kent Estetiği Daire Başkanlığında müdür Tuncay Kaya
- Muhittin Böcek’in gelini Zuhal Böcek
- Zuhal Böcek’le yurt dışı dönüşü görüştüğü iddia edilen kişi G.T.
- Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek
- Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden uzaklaştırılan görevli İlker Arslan
- İş insanı F.A.
- İş insanı Mehmet Emin Hesapçıoğlu
- Kanal V televizyonunun sahibi Mehmet Okan Kaya
- Eski Antalya Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Tuncay Sarıhan
- ANT Tepe şirketi müdürü İsmail Erdoğmuş
- Satış elemanı Levent Şapçıoğlu
Soruşturmada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Hesapçıoğlu, Sarıhan ve Erdoğmuş 27 Eylül’de serbest bırakıldı.