Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç Corendon Alanyaspor maçını yöneten Cihan Aydın hakkında “Binlerce kişi bu adam bir daha buraya gelirse sahaya iner” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 1’inci hafta erteleme müsabakasında Fenerbahçe ile Corendon Alanyaspor arasındaki maç 2-2 berabere bitti.
Maçın ardından Ali Koç sarı-lacivertli kulübün 21 Eylül’de yapacağı başkanlık seçimi öncesinde hakemlerin ‘operasyon çektiğini’ söyledi. Dijital hakem atamalarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Koç şöyle konuştu:
* Bu, seçim öncesi yapılmış bir operasyondur. Kimse bana dijital atamaydı hikayesi anlatmasın. Federasyon, herkes, dijital atamanın olmadığı biliyor. Bile bile en son atanacak hakemin, Galatasaray takma adıyla eğitime katılacak kadar yüzsüz birini buraya atamak, bunu seçim öncesi bekliyorduk.
* Bu bizim seçim için operasyondur. Hakemlerin ne olduğu, iki hakemin ne olduğu Fenerbahçeliler tarafından gayet iyi bilinir. Uzun süredir federasyon başkanına MHK başkanının kim olduğunu, neyi temsil ettiğini, hangi ideolojiye bağlı olduğunu dilimin döndüğü kadar anlatmaya çalıştım.
* Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Kalbim bu vücutta attığı sürece Ferhat Gündoğdu’nun (MHK başkanı) kim olduğunu, neyi temsil ettiğini öyle ya da böyle tüm ülke görecek.”
TFF başkanına seslendi
* Sayın başkan size sesleniyorum. Siz dediniz ki, “VAR hakemi hata yapamaz”. Tavrınızı bekliyoruz. Türk futbolunun selameti için MHK başkanının kim olduğuna kulak verin. Bütün Ankara bu kişiyi konuşun.
* Niye kulak vermiyorsunuz? Etraflıca niye araştırmıyorsunuz? Zaten hakemlik kariyeri açısından MHK başkanlığı yapamayacak sicile de sahip bir insan.
* Geçen sefer atadılar, arkasına birini koydular. Ahmet Şahin diye biri. Akıl hocası esas oydu, o ve birkaç kişi daha. Bu hakemin seçim öncesi atanması Fenerbahçe seçimlerine operasyondur, müdahaledir.
‘Bu işin intikamı olacaktır’
* Sezonun başındaki bu durumlar sezonun sonundaki sıralamayı etkileyen ana unsurların başında geliyor. Bu işin intikamı olacaktır. İki tane hakem yollayıp, operasyon çekip seçimleri etkilemek için… Pazar günü çok baskı yedik, Fenerbahçe’ye kıyak yaptık gibi algı yaratılıyor medyada. Onun için tam tersini yapalım…
* Bu zihniyet yüz milyonlarca avro harcanan Türk futbolunun başında olamaz, olmamalı. İyi niyetinizden şüphe edilmesin istiyorsanız, size bunu anlattım. Ne olur siz de defansif olmayın, araştırın. Niye böyle deniyor?
* Bu kişi hakkında kimdir, nedir anlayın. En azından hakemlik sicili Avrupa’nın altıncı ve yedinci en büyük liginin MHK başkanı olacak kapasitede değil. Geçen seneden tahammülümüz kalmadığını ifade etmiştik. Seçimlere de müdahil oluyorsa Türk hakemleri, sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra ne olacağını sizler göreceksiniz.
‘Bu adam buraya gelemez, Fenerbahçeliler sokmaz’
Maçta hakemlerin art niyetli olduğunu vurgulayan Koç, sözlerine şöyle devam etti:
* Beceriksizlikten olsa dengeli dağılır. Öyle bir şey olmuyor. Geçen sezona bakın yabancı VAR hakemleri gelene kadar ne hatalar yapıldı. Tek gollü sonuçlarla maç kazanıldığı zaman.
* Camiamız sinirli, öfkeli. İçiniz rahat olsun da demiyorum. Artık pazartesi kim olursa olsun, artık sorumluluğu elimize almak, gerekirse sokağa dökülmek, gerekiyorsa federasyona Beylerbeyi’ne gitmenin zamanı çoktan gelip geçmiştir. Kendi menfaatlerimizi kendimiz koruyacağız.
* Türk futbolunun selameti için Ferhat Gündoğdu’dan daha fazla uzatmadan Türk futbol ailesinden kendi iradesiyle çekilmesini rica ediyorum. Bu sefer rica ediyorum. Bazı yerlerden var ki söz konusu malum kişiler temizlenmediler. Onlardan biri de futboldur. Büyük kulüplerin hiçbiri istemiyor. Biz de istemiyoruz. O zaman niye inatlaşıyoruz.
* İbrahim başkan temizlik yapmaya çalışıyor ama hala virüsler sistemde. Bu adam buraya bir daha gelemez. Ben başkanken demiyorum bu adam buraya gelemez, Fenerbahçeliler sokmaz. Binlerce kişi bu adam bir daha buraya gelirse sahaya iner.