Ahmet Taşgetiren: Obama Erdoğan'la gerektiğinde kanka bile olur

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Amerika neden bizi anlamaz oldu? Amerika neden stratejik açıdan hiç de makul olmayan ‘Türkiye’yi ihmal’ rolleri oynamaya başladı? Bu gerçekten ihmal midir yoksa, süper gücün bir terbiye yöntemi midir?

Obama’nın Erdoğan’la görüşmesi bir lütuf değildir.

Obama Erdoğan’la gerektiğinde 500 dakika bile görüşür.

Obama Erdoğan’la gerektiğinde kanka bile olur.

Belki zaman zaman bizim istediğimiz de kanka olmaktır. Çünkü kanka olununca bazı şeylerin daha iyi konuşulacağını biliriz.

Bir şey, belki bir şeyler oldu ve ‘Obama ile 50 dakika’ çok çok önem kazandı.

Bence öncelikle bu psikolojiden çıkmak lazım. Görüşmenin sürelerinden çok, nelerin görüşüldüğüne ve görüşmeden etkin anlamda Türkiye için nelerin elde edildiğine bakmak lazım.

Ahmet Taşgetiren’in yazısı