Ahmet Saymadi tutuklandı

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Parti Meclisi üyesi Ahmet Saymadi, sahibi olduğu mekanda yapılan aramanın ardından gözaltına alındı. Saymadi, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Ahmet Saymadi. Fotoğraf: Instagram

X’teki açıklamasına göre Saymadi’nin Taksim’deki mekanı sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından 3 Ekim’de arandı.

Saymadi, hedef gösterilmesine gerekçe olarak Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’la yakınlığını gösterdi.

İşletmede uyuşturucu madde bulunmamasına rağmen gözaltına alındığını belirten Saymadi, bugün İstanbul Adliyesi’ndeki nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma’ iddiasıyla tutuklandı.

‘Uyuşturucuyla mücade eden devrimcileri selamlıyorum, takdir halkımızın’

Saymadi’nin X’ten açıklaması şöyle:

“Fon vurgununa istinaden TİP milletvekili Ahmet Şık’ın Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında attığı tweetlerden sonra, ‘Ankara Kuşu’ adlı hesap Ahmet Şık ile olan yakınlığımıza istinaden hem beni hem de işletmecisi olduğum Kadim Meyhane’yi hedef göstermişti.

Bunun üzerine, hakkımda iş yerimde uyuşturucu kullanımını kolaylaştırdığıma dair ihbarda bulunulmuş. Savcılık da bu ihbarı dikkate alarak 03 Ekim Cumartesi günü saat 23:00’te iş yerimin aranması talimatı vermiş. İş yerimdeki aramada herhangi bir şey bulunamadı, personelimizde ve hatta müşterilerimizde bile herhangi bir soruna rastlanmadı.

Buna rağmen gözaltına alındım; kan, idrar ve saç örneği verdim. Bunlar da temiz çıkacaktır. Bugün ise hiç ilgim olmayan bir meseleyle (TCK m. 190) ilgili tutuklandım. Bizim uyuşturucuya karşı tavrımız nettir. Uyuşturucu çeteleri ile mücadele ederken hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’i saygıyla anıyor, uyuşturucu ile mücade eden tüm devrimcileri selamlıyorum. Takdir halkımızındır. Özgür günlerde görüşmek üzere.”

Fon vurgunu: AKP Meclis’te araştırma komisyonu kurmaktan vazgeçmiş

Ahmet Şık: AKP’li Hayati Yazıcı’nın oğlunun mal varlığına tedbir konuldu