• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Adil Öksüz iddianamesinden: Gözaltında kim olduğu öğrenilmiş, savcılığa iletilmemiş

24/06/2017 08:48

 

Darbe girişiminin ‘kilit’ isimlerinden Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, Öksüz’ün ‘FETÖ imamı’ olduğunun gözaltıyken bilindiği, buna rağmen savcılığa bilgi verilmediği belirtildi.

Fotoğraf: DHA


Öksüz’ün serbest bırakılmasına ilişkin 13’ü asker, 14’ü emniyet personeli ve biri başbakanlık müşaviri olmak üzere toplam 28 kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Dinç’in hazırladığı iddianamede ilginç ayrıntılara yer verildi.

Buna göre darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Akıncılar 4’üncü Ana Jet Üssü’ndeki askerlerin kaçmaya başladığı ihbarları yapılınca Kazan jandarması ekip oluşturdu. Üç kişilik ekip ‘FETÖ’nün sivil imamı’ denen Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek’i, daha sonra da bir tarla yolunda elinde valizle yürüyen Adil Öksüz’ü yakaladı. Ankara emniyeti istihbaratından polis Serter Koçak Öksüz’den şüphelendi. Koçak, istihbarat daire başkanlığında görevli Bilge Kağan Aksoy’dan ‘Adil Öksüz’ün kim olduğunu sorgulamasını’ istedi, Aksoy da Koçak’a Öksüz’ün ‘FETÖ’nün mahrem imamı olduğu’ bilgisini aktardı.

Herkes duymuş

Jandarma karakolunun bahçesinde bulunan görevlilerin ve şüphelilerin duyacağı şekilde Öksüz’ün ‘FETÖ’nün mahrem imamı’ olduğunu söyleyen Koçak, Öksüz’e de, “İmamsın oğlum, bundan sonra sen bizdesin, seninle daha sonra özel ilgileneceğim” dedi.

Koçak bilgiyi üst amiri Gökhan Yücel’e, Yücel de halen şüpheliler arasındaki dönemin İstihbarat Şube müdürü Alp Arslan’a bildirdi. Yücel bu bilgiyi ‘FETÖ’yle mücadele konusunda görevli başkomiser Mehmet Akbaş’a da aktardı.

Ancak Arslan, Öksüz’le ilgili bilgiyi il emniyet müdürü, vali, il emniyet müdürlüğünün adli birimine, terörle mücadele şube müdürlüğüne ve cumhuriyet başsavcılığına bildirmedi.

Karakoldaki 29 şüphelinin 18’i emniyete götürüldü, geri kalan 11 kişi de daha sonra gelen polis aracına bindirildi. Sivil polis Erhan Cihangir’in “Onu götürmeyin” dediği Öksüz, karakol önündeki duvarın dibine getirildi.

Öksüz’le birlikte 11 şüpheli, Kazan İlçe Jandarma Komutanı Murat Bozdoğan’ın talimatıyla 17 Temmuz’da saat 02.00 sıralarında Sincan adliyesine götürüldü.

Mavi dosyayı savcılığa vermediler

Şüpheli Osman Gök adlı polis memuru nezaretteyken Öksüz’e ait cep telefonunu vererek görüşmeler yapmasını sağladı, Öksüz’ün bilgilerinin yer aldığı şeffaf mavi renkli dosyanın savcılığa teslimini de önledi.

Bu arada adliyeye getirilen 100 şüpheliden de yalnızca Öksüz adli kontrolle serbest bırakıldı, sivil olmasına rağmen savcılığa sevk yazısında diğer 98 şüpheli gibi asker olduğu yazıldı.

Dönemin başbakanlık müşaviri ziyaret etmiş

Şüpheliler arasında yer alan, daha sonra görevden alınan başbakanlık müşaviri Ali İhsan Sarıkoca gözaltındayken Öksüz’ü ziyaret etti.

İddianameye göre Sarıkoca ifadesinde şunları söyledi: “Kendisine ‘Bu kadar sivil vatandaşı İslamiyetteki hangi kritere dayanak öldürdünüz’ diye sordum. Adil Öksüz bana cevaben ‘Biz bunları tasvip etmiyoruz’ dedi. Her şeyi anlatması gerektiğini söyledim. Bu sayede belki ahiretini kurtarabileceğini söyledim. Başını eğip sessiz kaldı.”

İddianamede, Sarıkoca’nın 17-25 Aralık sürecinde Banka Asya’ya 21 bin 930 lira yatırdığı bilgisi de yer aldı.

Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasına ilişkin 28 kişi hakkında iddianame

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Babasıyla iyi geçinen dişi babun daha uzun yaşıyor

Yeni bir araştırma babasıyla iyi geçinen dişi babunların, arası kötü olanlara göre iki ila dört yıl daha uzun yaşadığını ortaya çıkardı.

Tayfun Kahraman hastaneye sevk edildi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Tayfun Kahraman’ın bugün Silivri Cezaevi’nden MS hastalığı nedeniyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hastanesi Nöroloji Polikliniği’ne sevk edildiğini öğrendik” dedi.

Bursa'da orman yangını

Bursa’da orman yangını çıktı. Ekipler karadan ve havadan müdahale ediyor.

Ankara'nın barajlarında 180 günlük su kaldı: Müdür duacı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, Ankara’nın barajlarında 180 günlük su kaldığını duyurdu.

Asgari ücrete zam: Erdoğan söylemiş ama duyan yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan asgari ücret ara zamla ilgili soruya iki kez “Söyledim ya” yanıtını verdi. CHP’den tepki geldi: “Saray danışmanlarına mı fısıldadın?”

Ataköylüler kazandı: Sahildeki Baruthane bölgesi yapılaşmaya kapatıldı
Türkiye genelinde 12 bin polisle 'huzur operasyonu': 57 gözaltı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 787 gündür hapiste

YAZARLAR

Ofansif mizah örneği olarak birkaç anayasa maddesi

Murat Sevinç

Babalar günü bu yıl da coşkuyla kutlanmadı!

Arzu Uzunali

İnsan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Roma dondurması meselesi

Elvan Uysal Bottoni

Gelecekten ses veren siyasetçiler…

Murat Sevinç

İşgalci kelimeler

Mustafa Dağıstanlı

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

GÜNÜN 11’İ

Şeref Oğuz: Bazı yatırımlar altyapı getirir, bazılarıysa bağımlılık… 

Güldem Atabay: Molla rejimi Hürmüz Boğazı'nı geçişlere kapatır mı?

Erdal Sağlam: İş insanları artık 'İktidarın kişisel siyasi kaygılarla ekonomiyi ateşe atabildiğini' konuşmaya başladı

Elif Çakır: İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğuna referans verilen isimlerden biri de Abdullah Öcalan

Zeynep Aktaş: Son beş yılda 35 fonun getirisi dolar bazında yüzde 100'ün üzerinde

Fatih Yaşlı: Savaşın iç politikaya tahvilindeki anahtar kavramsa 'iç cephe'

Esfender Korkmaz: Türkiye'de eğitim iki nedenle bozuldu

Mustafa Mutlu: Zafer Partililer bu kararı 'halay' çekerek kutladı

Yasin Aktay: Netanyahu İran'a karşı hızlı bir zafer umdu

Mehmet Y. Yılmaz: Saral, cumhurbaşkanına 'Sultanım' diye hitap ederken bir gerçeği ifade ediyor

Barış Pehlivan: Hakan Fidan'ın İran'ın nükleer programına kafa yorması dışişleri bakanı olmasıyla başlamadı

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×