ABD’nin köklü gazetelerinden Wall Street Journal, Türk özel kuvvetlerinin sınırı geçerek Suriye’ye girdiğini ve IŞİD mevzilerine operasyon düzenlediğini yazdı.
Gazetenin ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinde, bir süredir IŞİD kontrolündeki bölgeden Kilis’e atılan füzeler, cumartesi günü düzenlenen operasyonun gerekçesi olarak gösterildi.
Haberde şöyle dendi: “ABD’li yetkililere göre, az sayıda Türk askerinden oluşan özel bir birlik, IŞİD’in füzeleri fırlattığı mevzilere operasyon düzenlemek için Suriye’ye girdi.”
21 kişi hayatını kaybetti
Kilis’te şu zamana kadar sekizi Suriyeli, içlerinde çocukların da olduğu 21 kişi saldırılar nedeniyle hayatını kaybetti. 18 Ocak’tan bu yana Kilis’e 25 kilometre uzaklıktaki IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan Katyuşa füzelerinin sayısı 60’ı aştı.
Peş peşe saldırıların ardından ölü sayısının artmasıyla Kilis’e Batı illerinden gelen füze bataryalarını taşıyan 13 TIR’lık askeri konvoy gönderilmişti. Türkiye’nin ABD’den İncirlik Üssü’nü Kilis’e saldırılara karşı savunma amaçlı kullanmasını talep ettiği de basına yansıyan haberlerdendi. Ancak alınan ‘tedbirler’ Kilis’in IŞİD tarafından atış sahası haline getirilmesine şimdilik engel olamadı.