Son olarak bu sabah atılan roketatar mermileriyle 16 kişinin yaralandığı Kilis’te bitmek bilmeyen saldırıları ve hükümeti protesto etmek isteyen yurttaşlar polis tarafından gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA
IŞİD’in kontrolündeki Suriye topraklarından şehre bugüne kadar atılan mermiler nedeniyle 15 sivil yaşamını yitirmişti. Demirciler Mahallesi’ne bu sabah atılan iki roketatar mermisi de içlerinde çocuk ve bebeklerin de olduğu 16 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. Bölge halkı, saldırılara karşı, “Nerede bu devlet? Özel güvenlik nerede başbakan!”diye isyan etmişti.
Son saldırının ardından halkta öfke ve tepki hakimdi. Protesto için toplanan halk, Kilis valiliğine yürümek istedi.
Ancak, her saldırıyla öfkenin daha da büyüdüğü kentte, Kilis valiliğinin ‘önlem olarak’ aldığı eylem ve etkinlik yasağı nedeniyle polis, kitlenin dağılmasını istedi. Halk, valiliğine doğru yürümekten vazgeçmeyince, polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
Vali, daha önceki saldırılarda yaralanan bir yurttaşı ziyareti sırasında, ‘abdestsiz çıkmama’ tavsiyesinde bulunmuştu.
Reuters, kentte isyan anlarını görüntüledi….
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Gaziantep’e resmi ziyareti sırasında Kilis’e roket atılmasını engellemek için gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alınacağı sözünü vermişti.
Kilis’te korku ve tepki hakim: Kabuslarla uyanıyoruz, burada güvende değiliz
Kilis güne 10’uncu saldırıyla başladı: Altı kişi yaralandı, halk isyan etti
Kilis’e 9’uncu kez roket mermisi atıldı: Ölen ya da yaralanan yok
Bir ölüm haberi daha: Kilis’te IŞİD füzesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye çıktı
Kilis’e 8’inci kez saldırı: Üç roketatar mermisi atıldı, üç yaralı var
Bu yedi oldu: Kilis’e beş roket mermisi atıldı, dördü çocuk beş kişi hayatını kaybetti
‘Savaştaki’ Kilis’in valisinden yaralı yurttaşa akıl: Abdestsiz çıkmıyoruz
Üst üste ‘düşen’ mermiler Kilislileri isyan ettirdi: Can güvenliğimiz yok