ABD Suriye'deki askeri varlığına vade biçmedi: IŞİD bitene kadar…

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD’nin Türkiye’nin de tepkisini çeken Suriye’deki varlığına ilişkin tarih vermezken “IŞİD bitene kadar kalacağız” demekle yetindi.

Fotoğraf: Reuters

Tillerson, Arapça yayın yapan Hurra televizyon kanalına verdiği röportajda, Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

AA’nın aktardığına göre, Irak’taki ABD askeri varlığına değinen Tillerson, bu konuyu Irak Başbakanı Haydar el-Abadi hükümetiyle değerlendireceklerini ifade ederek, “Biliyoruz ki ve bunu Başbakan Abadi’de söylüyor, IŞİD’in bazı militanları Irak’a karşı halen tehdit oluşturuyor. Bu tehditlerden tamamen kurtulduğumuzdan emin oluncaya kadar orada (Irak’ta) kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Lübnan ve Suriye’de Hizbullah’ın İsrail’e yönelik tehditlerini ciddiye aldıklarını, Suriye’nin sadece İsrail değil, Türkiye ve Ürdün için de istikrasız bir ortam oluşturduğunu, bundan da endişe duyduklarını anlatan Tillerson “Bundan dolayı IŞİD tamamen bitinceye kadar Suriye’de kalmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ABD’den ‘Zeytin Dalı Sokağı’ yorumu: Belediyenin ifade özgürlüğü

Gündem ABD: Ankara’daki büyükelçiliğin sokağının adı ‘Zeytin Dalı’ oluyor

Tillerson: Operasyonların bitmesi IŞİD’in kalıcı yenilgiye uğradığı anlamına gelmez

ABD’li yetkili: Tillerson, Afrin operasyonunun kısıtlanması için geliyor

Washington kulisi: McMaster ve Tillerson Ankara’ya üç yaptırım dosyasıyla geliyor

Menbiç’te poz veren ABD’li general: Vurursanız, agresif karşılık veririz

Erdoğan’dan ABD’ye: Hadi çıkın, Münbiç’e geleceğiz

ABD, Deyr Ez Zor’da karşılık vermişti: 100’ü aşkın Esad yanlısı öldürüldü