Abbas Güçlü: İşletmeler çarenin yerli turist olduğunun farkına varacak mı?

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Okulların açılması ve sınavlar nedeniyle ciddi tartışmalar yaşanıyor. 

Öküzün altında buzağı arayanlar, bu konuda, günah keçisi olarak turizmi gösteriyor. Bu yüzden, ne kadar şeffaf olunursa o kadar iyi olur!..

Turizm, sadece bizim için önemli değil. Pek çok ülkenin en önemli gelir kaynağı. Bu nedenle, bir an önce, kademeli olarak çarkı döndürmeye çalışıyorlar.

Yabancı turist daha çok kazandırıyor diye, yerli turistin yüzüne çok fazla bakmayan ve daha önceki krizlerden pek ders çıkartmayan işletmeler, ayakta kalmanın çaresinin, yerli turist olduğunun farkına, bakalım şimdi varacaklar mı?

Abbas Güçlü’nün yazısı