Necati Doğru: Döviz kazanacağız ve ağaç ithal edeceğiz; kalkınacak Türkiye!

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Tarım Bakanlığı; Adana, Hatay, Kayseri, Çorum, Mersin, Niğde, Kahramanmaraş, Tunceli, Malatya, Sivas  başta olmak üzere 21 ayrı kentimizin ormanlık, yayla ve dağlık alanlarında 21 ihale açtı.

189 yaban keçisi.

111 yaban koyunu.

70 kızıl geyik.

27 ceylan.

10 yıllığına vurabildiğin kadar kınalı keklik, yaban tavşanı, yaban domuzu vurabilecek. Ve bu 21 ihaleden Tarım Bakanlığı 17 milyon TL gelir elde edecek. Yaban keçilerini, kızıl geyikleri, kınalı kekliklerle yaban tavşanlarını ve ‘kurşunlanacaklar ihalesi kapsamına giren diğer canlıları‘ genellikle yurt dışından uzun namlulu ve dürbünlü tüfekleri ve tazılarıyla gelen para şımarığı zengin yabancılar, avcılık sporu adı altında vuracaklar. Diplomatlar ile devlet ve hükümet misafirleri ise ücretsiz vuruş yaparak, istediği yaban hayvanını öldürebilecekler.

Döviz kazanacağız.

Ve ağaç ithal edeceğiz.

Kalkınacak Türkiye (!)

Necati Doğru’nun yazısı