'Suriyeli istemiyoruz' eylemi bu kez Kayseri'de!

Kayseri’nin Danişmend Gazi Mahallesi’nde eli sopalı bir grup, ilçede Suriyeli avına çıktı. Bir Suriyelinin arabasına zarar veren gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

kayseri suriyeli eylem1

Suriye’de devam eden iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındıktan sonra mahallelerine yerleşen Suriyelilere tepki gösteren yaklaşık 150 mahalle sakini, ellerinde sopalarla eyşem yaptı.

Mahallelerinde yaşayan bazı Suriyeliler’in çocuklarını ve eşlerini taciz ettiğini öne süren grup ‘Burada Suriyeli istemiyoruz‘ sloganı attı. Grubun dağılmaması üzerine polis biber gazıyla müdahele etti.

Suriyeliler tahliye edilecek

Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Yalçınkaya’nın ise gruba “Bu iş kan akıtmakla çözülmez. Sesinizi, yüksek makamlara duyurdunuz. Gereken yapılacak” demesi dikkat çekti.

DHA’nın haberine göreyse Suriyeli ailelerin yarın bulundukları mahallelerden tahliye edileceği belirtildi.

kayseri suriyeli eylem2

‘Gururla’ kovdular

Daha önce Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana’da da benzer eylemler yapılmış Bursa’nın Mudanya ilçe belediyesi şikayetler üzerine ise ‘gururla‘  Suriyeliler ilçe dışına gönderildiğini duyurmuştu.