HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında 28 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya katılmadığı gerekçesiyle zorla getirilme kararı çıkarıldı.

Yiğitalp hakkında beş ayrı suçtan 11 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
İddianamede Yiğitalp’ın ‘terör örgütü propagandasına dönüşen’ 11 etkinliğe katıldığı belirtildi.
HDP’li vekilin söz konusu etkinliklerde yaptığı konuşmada ‘silahlı terör örgütünün devlet topraklarının bir kısmını cebri yöntemlerle bölmeye ilişkin saldırılarını özgürlük mücadelesi’ ve direniş olarak nitelendirdiği’ ifade edildi.
İddianamede Yiğitalp’in ‘terör yöntemlerini kullanmaya ve terörizmi yüceltici nitelikte konuşmalar’ yaptığına yer verilmişti.
HDP’li vekil, bugün görülen duruşmaya yasama çalışmaları nedeniyle katılamayacağını avukatı aracılığıyla bildirdi. Ara kararını açıklayan mahkeme, Yiğitalp’in bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Yiğitalp vekil hakkında ‘silahlı terör örgütüne üyeliği’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak’, ‘halkı kanunlara uymamaya tahrik’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnmek’ suçlarından 11 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor.