İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 42 kişinin öldüğü bombalı saldırılarda hayatını kaybeden Tunuslu doktor Fathi Bayoudh’un IŞİD’e katılan oğlunu bulmak için Türkiye’ye geldiği belirlendi.
‘Gelişi oğluyla ilgiliydi’

BBC Türkçe’de yer alan habere göre trajik hikaye, Tunus medyasına konuşan güvenlik kaynaklarının açıklamalarıyla ortaya çıktı. Askeri doktor Bayoudh’un kasım ayından bu yana İstanbul’daki Tunus konsolosluğuyla iletişimde olduğu belirtildi.
AFP’ye konuşan Tunus Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Başkanı Faysal Ben Mustafa, Bayoudh’un oğlu için Türkiye’ye gitiğini belirterek, “Tam olarak ne yaptığını bilmiyoruz ama önce Irak’a, sonra Suriye’ye gitti ve en son Türkiye’de gözaltına alındı” dedi. AFP, Bayoudh’un, Türkiye’de gözaltına alınan oğlunun serbest bırakılmasını sağlamak için geldiğini de yazdı.
Sevgilisiyle IŞİD’e katılmış
Reuters’a konuşan bir Tunuslu güvenlik kaynağı da şunları söyledi: “Bayoudh Türkiye’ye oğluyla görüşmek amacıyla gitti. Oğlu, kız arkadaşıyla birlikte birkaç ay önce, Suriye’de IŞİD’e katılmıştı. Bayoudh’un oğlu, kendisiyle birlikte Tıp Fakültesi’nde okumuş kız arkadaşıyla birkaç ay önce seyahate çıktı. Babası birkaç kez dönmesi için ikna etme girişiminde bulundu.”
Reuters, bu kaynağın Bayoudh’un oğlunun Türkiye-Suriye sınırında Türk askerleri tarafından gözaltına alındığını belirttiğini de kaydetti.