Kılıçdaroğlu: AKP vekil transferi arayışında, MİT MHP'li muhalifleri araştırıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) muhalif milletvekilleri hakkında rapor hazırladığına dair bir duyum aldıklarını söyledi.

Arşiv fotoğraf: DHA
Arşiv fotoğraf: DHA

Habertürk kanalında katıldığı programda konuşan CHP liderine göre MİT’in rapor hazırlamasının nedeniyse AKP’nin, transfer edecek milletvekili arayışında olması: “MHP içindeki çalkantılardan yararlanıp 15-16 milletvekilinin AKP’ye transfer edileceği duyumu var. MİT, bütün muhalif milletvekilleri için araştırma yapıyor. Asıl amaç başkanlığı nasıl gerçekleştirebiliriz.”

‘Bu karakterde’ milletvekili bulunacak olmasına inanmak istemediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, 15-16 rakamının partisini bırakacağını da düşünmediğini aktardı. MİT’in tüm muhalif milletvekilleri için araştırma yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, AKP’nin asıl amacının; anayasayı kendi isteği doğrultusunda değiştirip, referandum yolunu açarak başkanlığı mümkün kılmak olduğunu belirtti.

Dokunulmazlıklarda asıl hedef CHP idi

Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasında da asıl hedefin HDP değil CHP olduğunu öne sürdü: “CHP’yi tuzağa düşürmeye çalıştılar anayasa değişikliği ile ama CHP tuzağa düşmedi. Parlamentonun nasıl sorumsuzca kullanıldığı ve istismar edildiği görüldü. HDP’li vekil terörist cenazesine katıldı diye sürecin başladığını söylediler. Aynısını AKP’li vekiller de yaptı, ona neden fezleke düzenlenmedi?”

Partisine karşı yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “17-25 Aralık döneminde ortaya çıkanların binde birini ben yapmış olsaydım, ‘oğlum paraları sıfırla gel’ deseydim, CHP genel başkanlığı yapamazdım. Sokağa çıkamaz, çocuklarımın yüzüne bakamazdım. 17-25 Aralık montaj değil. Benimle ilgili kurgu ve montaj da yapıldı ama ben ispat ettim” dedi.

CHP’li Tanrıkulu: HDP’lileri yanlış yaptıkları konusunda çok uyardık

HDP’lilere ait 30 fezleke Diyarbakır’a gönderildi, kalan 130’u yolda

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş hakkındaki 11 fezleke savcılıkta

AA ‘müjde gibi’ duyurdu: 152 milletvekiline 800 fezlekeyle dokunulacak

AYM, ‘dokunulmazlık’ kararının gerekçesini açıkladı: Başvuru işlevsiz ve anlamsız

HDP’den AYM’nin ‘dokunulmazlık’ kararına karşı hamle: AİHM’e götüreceğiz