Apple bazı ürünlerine zam yaptı

Apple, yüksek çip maliyetleri nedeniyle bazı ürünlerine yüzde 15 ila yüzde 25 civarında zam yaptı.

iPhone, Apple Watch ve AirPods bu fiyat artışından etkilenmezken iMac, MacBook, iPad, Vision Pro gibi ürünlerin fiyatı yükseldi.

Fotoğraf: AA

Apple, yapay zeka veri merkezlerinin yaygınlaşmasıyla artan olağanüstü taleple çip fiyatlarının ‘hızla ve yüksek oranda’ artmasını gerekçe göstererek bazı ürünlerine zam yaptı.

Açıklamada tüketici elektroniği sektörünün ‘benzeri görülmemiş bir zorlukla’ karşı karşıya olduğu belirtildi.

Fiyat artışlarında şirketin akıllı telefonu iPhone kapsam dışı tutuldu. Akıllı saat Apple Watch ve kablosuz kulaklık AirPods’a da zam yapılmadı.

Fiyat değişimleri şöyle:

  • iMac başlangıç ​​fiyatı 1299 dolardan 1499 dolara,
  • Mac Studio 1999 dolardan 2 bin 499 dolara,
  • MacBook Neo başlangıç ​​fiyatı 599 dolardan 699 dolara,
  • 13 inç MacBook Air 1099 dolardan 1299 dolara,
  • MacBook Pro başlangıç fiyatı 1699 dolardan 1999 dolara
  • iPad Pro başlangıç fiyatı 999 dolardan 1199 dolara
  • iPad Air başlangıç fiyatı 599 dolardan 749 dolara çıktı.

Apple CEO’su Tim Cook geçen hafta ürünlerinin fiyatlarını yükseltmeyi planladığını belirterek “Bize yansıtılan bu büyük artışların etkisini hafifletmek için elimizden geleni yapıyor ve müşterilerimizi bu artışlardan korumaya çalışıyoruz, ancak durum sürdürülemez bir hal aldı” demişti.

iPhone fiyatlarına zam

iPhone 17’nin Türkiye fiyatları

Apple yeni ürünlerini tanıttı: AirPods, Apple Watch ve iPhone 17