Brigitte Macron 'Aptal sürtükler' sözü için özür diledi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron feministlere “Aptal sürtükler” dediği için özür diledi.

Macron çifti. Fotoğraf: AA

France 24’ün haberine göre feminist aktivistler cumartesi (6 Aralık) Ary Abittan’ın stand-up gösterisini üzerlerinde ‘tecavüzcü’ yazan aktörün maskeleriyle kesip protesto etmişlerdi. 

Abittan 2021’de bir kadın aktöre tecavüzle suçlanmış 2023’te delil yetersizliği nedeniyle ceza almamıştı.

Fransız medya kuruluşu Public’in pazartesi (8 Kasım) yayınladığı bir videoda ‘first-lady’ Macron’un Abittan’la sahneye çıkmadan önce konuştuğu görüldü. Abittan, Macron’a “Korkuyorum” dedi. Macron da bunun üzerine feministlere hakaret ederek  “Aptal sürtükler varsa onları dışarı atarız” dedi.

Video ülkede feministlerin tepkisini çekerken eylemi düzenleyen grup sosyal medyada karşı kampanya başlattı. Feminist aktris Judith Godreche de kampanyaya “Ben de aptal bir sürtüğüm” diyerek Instagram’daki paylaşımıyla destek verdi.

AFP’nin aktardığına göre medya kuruluşu Brut’e konuşan Macron cinsel şiddete maruz kalan kadınları ‘incittiği’ için üzgün olduğunu söyledi.

Brigitte Macron “Mağdur kadınları incittiysem özür dilerim, tek düşündüğüm onlar” dedi. Sözlerinin hedefinin ‘dört kişi’ olduğunu belirten ‘first-lady’ pişman olmadığını da söyledi.

Macron’un eşinden feministlere hakaret: Aptal sürtükler

Macron uçaktan inerken eşinden tokat yedi: Elysee yalanladı

‘Macron uyuşturucu kullandı’ iddiasına Fransa’dan yalanlama

Macron ‘adaletsizlik’ten dem vurdu