20 ilde yağış bekleniyor: İkisine sarı kodlu kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne (MGM) göre bugün 20 ilde yağış bekleniyor. Hakkari ve Van hem kar hem de yağmura karşı sarı kodla uyarıldı.

Fotoğraf: MGM / Ekran görüntüsü

Gece sekiz il sarı kodla uyarılmıştı, bu sayı sabah ikiye düştü.

Yağışların Mersin, Adana, Bingöl, Muş ve Hakkari yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağış uyarısı yapılan iller şöyle:

  • Hakkari
  • Van
  • Mersin
  • Adana
  • Bingöl
  • Muş
  • Hakkari
  • Giresun
  • Bursa
  • Antalya
  • Hatay
  • Bolu
  • Düzce
  • Zonguldak
  • Kars
  • Malatya
  • Batman
  • Diyarbakır
  • Gaziantep
  • Siirt

Meteorolojinin renk kodları ve anlamı ne?

Yeşil: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemekte.

Sarı: Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı.

Turuncu: Hava durumu tehlikeli. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemekte. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmeli.

Kırmızı: Hava durumu çok tehlikeli. Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmekte. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemel. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmeli.

İstanbul’un bazı bölgelerinde metrekareye 67 kilogram yağış düştü

Kuvvetli yağış ve kar bekleniyor: Sekiz ile sarı kodlu uyarı