Okura not:
Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.
Gelelim zurnanın zırt dediği yere; Trump Suriye’de ne yapacak? Amerikan askeri kalacak mı? Kalırsa SDG’nin hamisi olmaya devam edecek mi?
SDG silah bırakalım Suriye ordusuna katılalım ama özerk yapımızı koruyalım istiyor. Suriye’de bunu isteyen tek grup SDG değil. Dürzilerden de benzer talepler var. Türkiye üniter Suriye ve PKK’lıların Suriye’yi terk etmesinden yana.
Türkiye “Biz Trump’ı ikna ettik, o iş tamam” havasında. Kürtler de eli boş beklemiyor. Mazlum Abdi’nin Barzani ile görüştüğünü, çözüm yolları aradığını biliyoruz.
Her halükârda dananın kuyruğu pazartesi kopacak.