Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’deki gelişmelerle ilgili konuştu: “Türkiye Türkiye’den daha büyüktür. Ufkumuzu 782 bin kilometrekareye sıkıştıramayız.”

Suriye’de Türkiye’nin terör örgütü olarak tanımladığı Heyet Tahrir eş-Şam ve beraberindeki grupların 27 Kasım’da Suriye ordusuna başlattığı saldırı 8 Aralık’ta 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesiyle sonuçlandı.
‘Ilımlı mesajlar’ paylaşan HTŞ, 1 Mart’a kadar görev yapacak ‘geçici bir hükümet’ kurdu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni’nde bu gelişmeleri değerlendirirken ‘Türkiye’nin ufkunu 782 bin kilometrekareye sıkıştıramayacaklarını’ söyledi:
“2002’ye göre bugün çok iyi bir noktadayız. Sadece kendimiz için değil, umudunu bize bağlamış olanlar için de bunu başaracağız.
Suriye başta olmak üzere bölgemizde yaşananlar bize şunu hep gösteriyor; Türkiye Türkiye’den daha büyüktür. Ufkumuzu 782 bin kilometrekareye sıkıştıramayız.
İnsan nasıl kaderinden kurtulamazsa, Türkiye ve Türk milleti de mukadderatından kaçamaz, saklanamaz. Tarihin bize yüklediği misyonu görmek ve kabul etmek zorundayız. ‘Türkiye’nin Libya’da, Somali’de ne işi var’ diyenler burnunun dibini göremeyenlerdir. Kendilerini safsatalarla baş başa bırakıyoruz. Milletiyle duygudaşlığını bırakanlara ne anlatsak faydasız. Biz onlarla vakit kaybetmeyeceğiz, hedeflerimize odaklanacağız.“