2005-2013 yıllarındaki tüm ALES soruları 'çalınmış': 20 bin 'şüpheli' akademisyen var

 

2005 ile 2013 yılları arasındaki tüm Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sorularının çalındığı öne sürüldü. ‘Yardımcı doçent’ ve ‘doçent’ unvanlı akademisyenler dahil 20 bin şüpheli için savcılık harekete geçti.

Fotoğraf: DHA

Yeni Şafak gazetesinden Osman Özgan’ın haberine göre savcılığın başlattığı soruşturmanın ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), aralarında yardımcı doçent ve doçentlerin de olduğu ‘şüpheli’ akademisyenleri eşdeğer sınavlara alarak, yabancı dil sınavları da dahil, geçmiş sınavlardaki başarılarını kanıtlamalarını istedi.

Haberde savcılığın 2005-2013 yıllarında yapılan toplam 16 sınavı incelemeye aldığı belirtildi. Söz konusu dönemdeki ALES ile akademik kadroya 27 bin kişinin yerleştiği tespit edildi.

Bunlardan yaklaşık 20 bininin sınavının şüpheli olduğu,  Gülen Cemaati’yle bağlantıları olduğu öne sürülen şüphelilerin girmiş olduğu tüm sınavlar ve aldıkları puanların incelendiği kaydedildi.

ÖSYM, son 10 yılın sınavlarını detaylı olarak inceliyor