Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde 109 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısıyla ilgili aranan bir kişi Gaziantep’te yakalanarak gözaltına alındı.

Fotoğraflar: DHA
Türkiye tarihinin en kanlı saldırısı ‘Ankara katliamı’nda bombacılardan birinin Suruç saldırısını gerçekleştiren IŞİD bağlantılı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz olduğu, ikinci canlı bombanın ise Suriye vatandaşı E.U. olduğu belirtilmişti. E.U.’nun hangi örgütle bağlantılı olduğuna dair bir bilgi verilmemişti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara katliamının ‘kokteyl terör örgütü’ tarafından yapıldığını söyleyip olağan şüpheliler olarak PKK, IŞİD, DHKC ve MLKP’yi göstermişti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, “Kalkıyorlar, burayı DAEŞ yaptı, bilmem kim yaptı… Burada DAEŞ de var, PKK da var, Muhaberat da (Suriye İstihbarat Teşkilatı) var, burada Suriye’nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var…” demişti.
Ancak Alagöz ile hangi örgütle bağlantılı olduğu belirtilmeyen E.U. ve onlara yardım eden IŞİD bağlantılı dört kişinin dışında katliamla ilgili herhangi bir şüpheli bulunamamıştı.
Emek, Barış, Demokrasi Mitingi öncesi Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim’de 2015’de meydana gelen katliamda 109 kişi hayatını kaybetmişti.