Zülal Kalkandelen: Ya iktidarın emrindesin ya muhalefetin!

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Gerçekleri yazdıkları için tutuklanan gazeteciler arasına son olarak Alican Uludağ ve İsmail Arı’nın da katılması, Türkiye’de düşünceyi ifade etme özgürlüğü ile halkın haber alma hakkının rafa kaldırıldığının yeni bir kanıtı oldu.

Gazetecilik, Türkiye’de uzun yıllardır iktidarların baskı altına almak için her türlü yaptırımı uyguladığı, demokrasi ile uzaktan yakından bağdaşmayacak dayatmalarla etkilemeye çalıştığı ve sonunda büyük ölçüde özünden koparmayı başardığı bir meslek haline geldi.

Kısacası gazetecilik, deyim yerindeyse, Türkiye’de çok zorlu bir ring savaşına dönüşmüş durumdadır. Çünkü ya iktidarın emrindesin ya da muhalefetin denilmektedir!

Zülal Kalkandelen’in yazısı