Zeynep Gürcanlı: Hapisteki bu teröristler, PYD-YPG tarafından ABD ve Avrupa ülkelerine karşı 'şantaj unsuru' olarak kullanılıyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Suriye’de çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.

ABD’nin çekilme kararı, PKK terör örgütünün Suriye uzantısı PYD- YPG’nin de hareketlenmesine yol açtı. PYD-YPG bir yandan Suriye rejimi ve Rusya ile anlaşıp kendisine bir meşruiyet sağlamanın yolunu ararken, diğer yandan hem ABD’yi, hem de Avrupa ülkelerini bölgeyi tamamen terk etmemeleri için sıkıştırıyor.

PYD-YPG’nin bu konuda elindeki en büyük koz ise Fırat’ın doğusundaki hapishaneler.

PYD-YPG, IŞİD’le savaşırken canlı ele geçirdiği yabancı IŞİD teröristlerini Fırat’ın doğusundaki hapishanelere kapattı. Tam rakam belli değil. Ancak PYD-YPG’nin kontrolündeki hapishanelerde yaklaşık bin kadar yabancı IŞİD teröristi bulunduğu sanılıyor.

Şimdi hapisteki bu teröristler, PYD-YPG tarafından ABD ve Avrupa ülkelerine karşı “şantaj unsuru” olarak kullanılıyor.

Zeynep Gürcanlı’nın yazısı