Yandaş medyayı aldı bir korku: CHP'nin seçim vaatlerine karşı 'yoğun mesai'

 

CHP’nin ekonomi ağırlıklı seçim vaatlerinin ses getirmesinin ardından hükümete yakın gazeteler kolları sıvadı. CHP’nin kaynak bulamayacağı, Türkiye’nin 90’lara döneceği, borç batağına saplanacağı yönündeki ‘yorum haberler’ manşete taşındı.

Emeklilere dini bayramlarda ikramiye, gelir vergisiz asgari ücret, yoksulluğun sona erdirilmesi gibi ekonomik vaatleri seçim kampanyasının merkezine koyan CHP’nin vaatleri ‘yandaş‘ gazeteleri ürküttü.

sabah_2015-04-21

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, cari açığı kapatmaları ve kaynağını söylemeleri durumunda, oyunu CHP’ye vereceğini söylediği konuşmasını manşete taşıyan Sabah gazetesi, “CHP’nin vaatleri Türkiye’yi batır” yorumunu yaptı.

Star CHP’ye baktı baronları gördü

star_2015-04-21

Star gazetesi ise ‘Vatandaşa değil, baronlara müjde‘ manşetiyle CHP’nin seçim vaatlerinin kenarda bekleyen faiz baronlarını sevdireceğini ileri sürdü.

Türkiye ‘ekonomistlerden’ yorum aldı

turkiye_2015-04-21

Türkiye gazetesi ise ekonomistlerden görüş alarak ‘90’lara döneriz‘ manşetiyle çıktı. Gazete bu vaatlerin ülke ekonomisine zarar vereceğini savundu.

Güneş’ten temsili photoshop

gunes_2015-04-21

Gazeteler arasında en ‘yaratıcı’ olanı Güneş ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi iflasa sürükledikten sonra ABD Başkanı Barack Obama’dan borç istediğini ‘temsili photoshop‘la canlandırdı.

Kılıçdaroğlu’nun kaynağı açıklamasını görmediler

Gazeteler Kılıçdaroğlu’nun kaynağın bütçe politikası, vergi politikası ve sosyal harcamalarla elde edileceğini açıkladığı konuşmasına ise değinmedi.