'Ucube'yle tazminata mahkum olan Erdoğan, şimdi de 'haram para' kavgasında

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İnsanlık Anıtı adlı eserine ‘ucube’ dediği gerekçesiyle 10 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildiği heykeltraş Mehmet Aksoy’un ‘yakasını bırakmıyor’. Erdoğan, “Haram parayı heykele yatırmam” sözleri nedeniyle Aysoy’dan şikayetçi oldu.

20140130 ucube

Aksoy’un Kars’ta yaptığı ‘İnsanlık Anıtı’ heykeli, şehre ziyareti sırasında Erdoğan’ın hedefi haline gelmiş, Erdoğan önce heykeli ‘ucube’ ilan edip ardından da yıkılması emrini vermişti.

Heykel yıkılsa da Aksoy, Erdoğan’a ‘ucube’ sözü nedeniyle tazminat davası açmış, davayı kazanmasının ardından da Erdoğan’dan alacağı tazminata ilişkin “Haram parayı heykele yatırmam” demişti.

Cumhuriyet’ten Ceren Çıplak’ın haberine göre, Erdoğan, heykelini yıktırdığı Aksoy hakkında şimdi de ‘haram para’ sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Aksoy, Erdoğan’ın ‘makama hakaret’ suçlamasına ilişkin, “Makamına, maaşına, aldığı paraya hakaret ediyormuşum. Makamına Erdoğan’dan daha çok saygım olduğu için o makamdaki birisinin ileri geri konuşamayacağını söylüyorum. O makamın haysiyetini ondan daha çok düşünüyorum” cevabını verdi.

Erdoğan’ın ‘heykele karşı fobisi olduğu’nu savunan Aksoy, “Heykelime ‘ucube’ diyen kişi herhangi biri olsaydı kavga ederdim. Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı makamındakiler sanata ve sanatçıya saygılı olmalıdır; heykel görünce tüyleri diken diken olmamalı” dedi.

İnsanlık Anıtı’na ‘ucube’ diyen Erdoğan, ‘hakaret’ten mahkum oldu

Erdoğan’ın ‘Ucube’ için tazminat ödeyeceği heykeltraş: Yeni ‘ucube’ler dikeceğim