CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın , MİT TIR’larına ilişkin yayınlanangörüntüler hakkında, “Türkmenlere gönderiyorduk” savunmasını, yine Türkmenlerin ifadesiyle yalanladı.
Suriye’deki Türkmenlerin, “Hayır biz herhangi bir silah almadık” diye açıklama yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, “Beni kaygılandıran ve asıl üzen taraf, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, anayasasında ‘hukuk devleti’ yazan bir ülkenin bu tür ilişkilere, yani örtülü ilişkilere girmiş olması. Bu Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor” dedi.
Cumhuriyet’in hakkını teslim edelim
Kılıçdaroğlu, Suriye’deki ‘muhalif‘ gruplara silah ve mühimmat taşıdığı gerekçesiyle durdurulan MİT TIR’larında yer alan silahlarla ilgili görüntüleri yayınlayan Cumhuriyet gazetesini “Hakkını teslim edelim. Gerçekten de olağanüstü bir habercilik görevi yerine getirdi” sözleriyle kutladı.
En sonunda itiraf ettiler
Görüntüler ortaya çıkana dek, ‘İnsani yardım nasıl olur da halktan gizlenir. Tam tersine, medya eşliğinde insani yardım götürülür. Kimlere yardım ediyorsanız, o yardımları verirsiniz’ dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Ama gerçek ortaya çıktı, bütün görüntü ve belgelerle, silah gidiyor. En sonunda itiraf ettiler, ‘Evet silah gidiyor ama biz bu silahları Türkmen kardeşlerimize gönderiyorduk.’ Oysa Türkmenler açıklama yaptılar, ‘Hayır biz herhangi bir silah almadık’ diye.”
Bizim yaptığımız gibi yapabilirlerdi
CHP olarak Suriye’deki Türkmenlere iki kez TIR’larla yardım gönderdiklerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bizim yaptığımız gibi yapabilirlerdi. Beni kaygılandıran ve asıl üzen taraf, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, anayasasında ‘hukuk devleti’ yazan bir ülkenin bu tür ilişkilere, yani örtülü ilişkilere girmiş olması. Bu Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor” diye konuştu.
Erdoğan, Cumhuriyet’in MİT TIR’ları haberi için konuştu: Casusluktur, hesap verecekler
Sansürlenen Cumhuriyet’ten ‘muktedir’e: Gerçekleri karartamayacaksın!
Cumhuriyet’in MİT TIR’ları görüntülerine sansür geldi, haber yayından kaldırıldı
MİT TIR’ları haberi nedeniyle ‘ihanet’le suçlanan Can Dündar: Vatan hainliğine devam edeceğiz
Böyle buyurdu Davutoğlu: TIR’larda ne olduğu kimseyi ilgilendirmez