Türkiye ile Rusya, Suriye’de YPG’lilerin bulunduğu Tel Rıfat için görüşmelere başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, iki ülkenin görüşmelere başladığını duyurdu. Kalın, YPG’lilerin buradan ayrılması halinde operasyona ihtiyaç duyulmayacağını söyledi.
Ankara’da gündemdeydi
Tel Rıfat için Türkiye-Rusya teması, geçen günlerde Ankara’da düzenlenen zirvede de gündeme gelmişti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştükten sonra Tel Rıfat bölgesi için Rusya ve İran’la ortak çalışma yürütmeye hazır olduklarını söylemişti.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise geçen günlerde Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’in alındığı gibi Tel Rıfat’ın da alınabileceğini ifade etmişti.
Suriye’deki Rusya faktörü
Suriye iç savaşı başlamasından bu yana Suriye hükümetine destek veren Rusya’nın ülkede büyük ağırlığı bulunuyor.
Erdoğan’ın başdanışmanlarından İlnur Çevik, Rusya hava sahasını açmasa Türkiye’nin değil Afrin’e girmek insansız hava aracı bile uçuramayacağını kaydetmişti.
Rusya’nın hava sahasını açmasıyla PYD hedefleri Türk jetlerince vurulmuştu. Tel Rıfat, Afrin merkezinin güneydoğusunda bulunuyor.